Izolatie termica

Izolatie termica

Expresia “izolare termica” este ca si o axioma in cazul zidariei Ytong.

Ea va surclasa orice alt material masiv de zidarie, datorita milioanelor de micropori plini cu aer, care il fac un material solid termoizolator ideal, cu o masivitate termica superioara, inlaturand nevoia de izolare pentru pereti monoliti (monostrat).

Blocurile YTONG, cu numerosii sai pori de aer uniform repartizati, au o densitate volumetrica relativ redusa si o conductivitate termica foarte scazuta pentru un material masiv de constructii. Prezenta aerului in compozitie face din Ytong un excelent izolator termic, in confomitate cu cerintele legale, fara necesitatea de a adauga materiale de izolare suplimanetare.

Capacitatea de izolare termica a materialului de zidarie determina necesarul de caldura, respectiv costurile de incalzire. In plus, in functie de performanta termo-izolatoare a materialului, solicitarea mediului înconjurator este diminuata.

Valorile termotehnice ale elementelor YTONG

  • Izolare termica integrata
    Peretii exteriori, prin natura utilizarii lor trebuie sa ofere protectie si izolare termica si sa asigure confortul locuitorilor pe durata unui intreg ciclu anual, prin sustinerea unei temperaturi interioare constante, cu umiditate controlata printr-o buna permeabilitate la vapori pe toata grosimea lor.
  • Rigid si izolat, Ytong garanteaza un bilant energetic intotdeauna performant datorita durabilitatii izolarii sale termice.
  • Inertia termica superioara a blocurilor Ytong ajuta la reducerea si amortizarea fluxurilor de caldura care intra vara si ies iarna din casa, asigurand climatul interior confortabil pe tot parcursul anului. Asemeni unui fenomen adiabatic, in perioada de vara, caldura este retinuta la exterior, iar in perioada de iarna caldura este retinuta la interior, pentru o casa trainica cu un microclimat confortabil, sigur si sanatos.
 Calitatea executiei este data de:
 
  • Termoizolatie in masa
  • Inertie termica superioara
  • Permisivitatea vaporilor
  • Punti termice reduse 
  • Blocuri pline

Case cu consum redus de energie

Construind cu YTONG, cheltuielile directe de incalzire si exploatare sunt reduse substantial. Casele cu consum redus de energie YTONG ofera cea mai buna temperatura de interior, o izolatie termica optima si sunt adecvate din punct de vedere al consumului de energie.