Proprietati higro-termice


Ytong este un material termoizolator care „respira”. Vaporii de apa sunt lasati sa circule in mod natural pentru ca pastrarea umiditatii din mediul ambiant sa fie evitata si se elimina posibilitatea aparitiei ulterioare a condensului si a mucegaiului.

Ytong isi mentine performanta in furnizarea de izolare termica, in conditii de temperatura şi umiditate uzuale in segmentul rezidential. Caracteristicile higro-termice Ytong confera utilizatorilor confort atat in exploatarea materialului de zidarie, cat si pe toata durata de viata a cladirii construite.

Ytong este un produs mineral cu o structura deschisa difuziei vaporilor si reprezinta o bariera impotriva capilaritatii.

Stiati ca:

  • O familie alcatuita din patru membri produce o cantitate de aproximativ 15kg /zi de apa care se regaseste in aerul interior.
  • Vaporii ce se formeaza in urma activitatiilor casnice specifice si exploatarii normale a imobilului sunt transportati datorita diferentei de presiune atmosferice in interiorul celulelor pline cu aer din cadrul blocurilor, urmand a fi redate treptat la exterior. Se realizeaza astfel echilibrul si se pastreaza simultan proprietatiile termoizolatoare ale zidariei Ytong. Echilibrul umiditatii in locuintele realizate cu zidarie Ytong este normalizat in mod natural facand inutila orice alta solutie antivapori.