Compozitie

Material ecologic

 

Un material ecologic si natural

Ytong este un amestec de materii prime naturale ecologice: nisip, var, ciment si apa, care devine solid, dur, stabil dimensional si ignifug in urma procesului de fabricatie.

Extragerea materiilor prime se face prin procedee neinvazive, ecologice – echilibrul natural nefiind astfel afectat.

  • Cum se fabrica?

Apa si agentul de expandare sunt omogenizate cu amestecul de nisip, var si ciment, obtinandu-se o pasta care se toarna in matrite la doar 2/3 din capacitatea acestora. Procesul de productie este optimizat  pentru reintroducerea in proces a materialului rezultat din prelucrare si reciclarea blocurilor care prezinta abateri de la forma standard.

Reactia agentului de crestere, provoaca eliberarea hidrogenului sub forma de gaz si expandarea in masa a materiilor prime prin crearea de celule uniform distribuite. Ajuns in stadiul semisolid, continutul matritei este debitat cu exactitate si depozitat in autoclava, unde, la  o temperatura de 180ºC si o presiune de 10 atmosfere apa este eliminata din pori timp de 8-12 ore, pana se atinge rezistenta finala.

Dupa uscare structura betonului celular autoclavizat este de tip fagure, avand in componenta milioane de microcelule umplute cu aer.

  • Consum economic al materiei prime

Folosirea materiilor prime utilizate in procesele de fabricatie se face cu mare responsabilitate. Aceasta este demonstrata de faptul ca, pentru a obtine 5mc de Ytong se utilizeaza doar 1 mc de materie prima.

  • Productie calitativa la standarde germane

Intreg procesul de productie al blocurilor YTONG ste ecologic. Cantitatea de CO2  care se produce este mult mai mica decat cea consumata, iar varul din compozitie are rol purificator. La finalul procesului de productie, calitatea aerului, a apei si a solului nu sunt deteriorate.

In plus, prin tratarea Ytong cu aburi incinsi, se obtine  o economie de energie semnificativa. Cantitatea de aburi incinsi necesara este reutilizata in proportie de 85%, iar apa rezultata din condens este reintrodusa de asemenea in procesul de fabricatie.

Propriile standarde de calitate Ytong impun masuri ecologice de siguranta si dupa finalizarea procesului de productie. Blocurile de zidarie sunt invelite intr-o folie ecologica, ermetica si rezistenta printr-o tehnologie complet automatizata. Produsele Ytong sunt protejate si pregatite pentru transport in conditii optime, fara consecinte asupra mediului inconjurator.

Prin compozitia sa, este un material prietenos cu mediul, non-toxic si non-radioactiv.