Termoizolarea la interior

DE CE ESTE NECESARA?

Cerintele actuale de performanta energetica ale cladirilor sunt din ce in ce mai complexe. Fiecare locuinta trebuie termoizolata, fie ea  apartament de bloc, casa, cladire publica sau de patrimoniu.

Dar ce se intampla atunci cand:

 • Fatada nu are permisiunea de a fi modificata la exterior, situatie specifica cladirilor protejate, a fatadelor ornamentate sau placate?
 • Interesele proprietarilor difera si sunt impotriva renovarii pe exterior?
 • Trebuie sa izolam volume interioare mari care necesita incalzire rapida: biserici, piete alimentare etc.?
 • Avem o casa de vacanta cu perioade scurte de utilizare?
 • Pur si simplu accesul este ingreunat pe exerior si implica executia cu alpinisti?

In toate aceste cazuri si nu numai,  izolarea la interior cu Multipor poate fi singura solutie sigura de a economisi energie.
Nu este suficienta o termoizolare oarecare, ci trebuie aleasa varianta adecvata fiecarui caz in parte, in baza diagnosticului stabilit cu evaluatorii energetici si inginerii. De aceea,
Multipor este disponibil in sase variante de grosimi ale placilor, care se aleg in functie de nevoile de termoizolare si de starea cladirii ce se doreste a fi termoizolata.

De ce termoizolare la interior si nu termoizolarea fatadei, asa cum s-a obisnuit pana acum in Romania?

Pentru ca este convenabil, mai simplu de pus in opera si cel putin la fel de eficient din punct de vedere al economiilor ulterioare. Si pentru ca Multipor este un material 100% natural, care isi pastreaza proprietatile in timp si protejeaza sanatatea locuitorilor, este rezistent la foc si lasa cladirea sa respire. Termoizolarea fatadei la exterior presupune schele sau alpinisti utilitari, o echipa mai mare convocata de arhitecti, timp extins de implementare, costuri mai mari.

Mai mult, termoizolarea la interior permite si interventii punctuale. Daca este vorba despre un bloc sau un apartament de vila care nu sunt rebilitate, cu Multipor este mult mai simplu. Termoizolati la interior numai proprietatea pe care o vizati, iar lucrarile nu mai necesita autorizare.

Beneficii ale termoziolarii la interior cu Multipor:

 • Fatada isi pastreaza aspectul initial;
 • Nu necesita folosirea unei bariere de vapori pentru a termoizola eficient pe termen lung;
 • Obtinerea unei izolari termice inclusiv pentru fatadele protejate prin lege (ex: monumente istorice);
 • Permite incalzirea rapida a interiorului protejat (ex: scoli, biserici, cladiri de birouri);
 • Creeaza un microclimat sanatos la interior;
 • Se poate aplica atunci cand, din punct de vedere tehnic sau legal, nu se poate actiona la exterior

Mai jos, imaginile realizate cu ajutorul camerei de termoviziune in infrarosu prezinta o comparatie a performantei energetice a unei cladiri inainte si după utilizarea placilor minerale termoizolatoare Multipor. Camera de termoviziune in infrarosu analizeaza sensibilitatea termica a cladirii, evidentiand zonele in care termoizolarea cladirii este buna sau insuficienta.

Exemplu: Cladirea “Hoferite” din Wolfersheim, Germania, face parte din categoria monumentelor istorice protejate, la a carei renovare s-a folosit termosistemul cu placi minerale Multipor.