Durabilitate & ecologie


Dezvoltarea durabila si ecologica in constructii  inseamna proiectarea, executia si exploatarea locuintei tinand cont de impactul cladirii asupra mediului pe termen lung.

Privind in viitor, realizam ca pentru rezultate durabile trebuie sa folosim doar materiale eficiente energetic, dar care sa fie caracterizate si printr-un ciclu de viata nepoluant (proces de fabricatie, exploatare, reciclare sau reutilizare).

Există o nevoie urgenta de a aborda o perspectiva pe termen lung pentru cele mai mari provocari ale timpurilor noastre: schimbarile climatice, epuizarea resurselor, poluarea si actiunile negative indirecte asupra mediului. Aceste aspecte se accelereaza rapid si toate au legaturi puternice cu industria de constructii.

Interesul pentru produse “curate” a dat nastere ingineriei “Ciclul de viata”, care se indreapta spre responsabilitate in toate fazele existentei produsului. Acesta inseamna mai putine materii prime, mai putina energie folosita in procesul de productie, ambalare, dar si in procesul de reciclare. Scopul final este un randament ecologic ridicat al blocurilor Ytong.

Standardele ridicate sunt o provocare placut agreata de Ytong, pentru ca am reusit printr-un proces ecologic sa cream un produs cu performante ridicate, care asigura sanatatea si confortul atat in exploatare, cat si pe timpul punerii in opera. Avantajele biologic-constructive se constata si in momentul locuirii in casele construite - de la o termoizolatie foarte buna pana la o temperatura de interior placuta si confortabila.