Eficienta energetica

Eficienta energetica pentru a cladi confortul de maine

Utilizarea eficienta a energiei si calitatea acesteia sunt luate in calcul de legislatia ultimilor ani din Romania prin proiectare, executie si activitatile conexe din domeniul constructiilor. Scopul acesteia este protejarea mediului inconjurator prin constructii durabile si solutii alternative care sa stopeze epuizarea resurselor naturale.

Consumul de energie si resurse, măsura in care un produs contribuie la cresterea efectului de sera, acidificare si distrugerea stratului de ozon, plaseaza sau nu un material în linia intai a eficientei energetice şi a ecologiei.

Ca membra a “Energy Efficiency Export”, initiativa lansata de Ministerul Economiei si Tehnologiei din Germania, Xella confera o pozitie prioritara importantei ecologice si energetice in activitatea sa.  Prin acest concept, Germania sustine companiile pentru a functiona la nivel global in regim de eficienta energetica, iar Xella investeste astfel si in Romania in inovatie si in standarde ridicate de performanta ale constructiilor locale.

Blocurile de zidarie Ytong, certificate la nivel international de catre “Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU)” din Germania sunt produse incepand din luna martie 2010 si in Romania. Proprietatile tehnice ale materialelor de constructii pe durata lor de viata, capacitatea lor de izolare termica si fonica, eficienta energetica, impactul asupra calitătii mediului interior si exterior certifica faptul ca YTONG este produs doar din resurse naturale, fara a se folosi substante daunatoare si este menit sa imbunatateasca calitatea habitatului.