Izolatie fonica

Cu sistemul constructiv Ytong se pot realiza pereti exteriori care ofera izolare fonica si absorbtia zgomotului in conformitate cu standardele internationale din domeniu.

  • Excelent izolator fonic
  • Fonoabsorbant alveolar
  • Masiv

Cum se realizeaza izolarea fonica?

Datorita suprafetei alveolare, prezenta in compozitie in proportie de 60% - 70%, Ytong are capacitatea de absorbtie a sunetului de 5 -10 ori mai mare decat alte materiale cu suprafete netede. Combinatia dintre structura masiva a blocurilor Ytong si continutul de aer al acestora are ca rezultat un efect de amortizare fonica. Cu cat sunetul este absorbit intr-o proportie mai mare, cu atat se va estompa si se va reflecta mai putin inapoi in incapere.

Protectia impotriva  zgomotului aerian intre incaperi se realizeaza incepand cu grosimile cele mai mici (≥100mm)  pentru pereti interiori.

Folosind Ytong pentru pereti exteriori, se obtine in aceeasi masura o protectie impotriva surselor generatoare (traficul, avioane, sirene, etc).

In cadrul recentelor verificari sistematice, s-a dovedit ca YTONG prezinta valori cu 2 dB mai bune decat cele prevazute in normele germane pentru materiale cu densitati similare. Aceasta concluzie a fost introdusa in DIN 4109 Anexa 1 (standard german) .