Deschiderea primei fabrici Xella din Romania

Xella Group lansează pe14 aprilie 2010 la Păuleşti (judeţul Prahova) prima unitate de producţie Ytong din România. Cu o investiţie de aproximativ 32 milioane euro în tehnologie la cele mai înalte standarde de calitate, fabrica este considerată a fi cea mai modernă din Europa de Est.

Inaugurarea fabricii Xella din România, rezultat al unei investiţii de 32 milioane euro, reprezintă cel mai important eveniment din activitatea Grupului în România din acest an. Construcţia unităţii de producţie a fost realizată într-un timp record de 12 luni de zile. Prin lansarea noii unităţi de producţie de la Păuleşti, Xella îşi afirmă încă o dată intenţia de a investi pe termen lung în România şi de a susţine economia românească cu produse de cea mai înaltă calitate şi noi locuri de muncă. Xella crede cu tărie în potenţialul de dezvoltare al ţărilor din Europa Centrală şi de Est, între care România ocupă un loc strategic.

 

“Betonul celular autoclavizat Ytong oferă siguranţa unui brand puternic şi credibilitatea unei companii internaţionale. Dorim să reuşim împreună cu clienţii noştri şi să creştem împreună cu ei. Experienţa ne-a învăţat că domeniul materialelor de construcţii este un business local. De aceea, ne bazăm cel mai mult pe relaţiile de calitate cu partenerii şi clienţii noştri”, a declarat Jan Buck-Emden, CEO Xella Group.

 

“În ciuda evidentei crize economice, care a afectat în mod special sectorul construcţiilor, am hotărât să ne respectăm întocmai planurile de investiţii în România. Astfel, în anul 2009, Xella şi-a continuat investiţia şi a reuşit ca, în decurs de exact un an de zile, să finalizeze cea mai modernă fabrică de producţie a betonului celular autoclavizat Ytong“, a declarat Marius Dragne, Marketing Manager Xella Baustoffe South-East Europe (Bg-Hu-Ro).