YTONG face pasul de la vanzarea clasica la consilierea in domeniul perfomantei energetice pentru cladiri

- Membrii echipei Ytong au obtinut certificarea ”Consultant european in performanta energetica”

- Abordarea de vanzari este unica pe piata locala

In prima parte a anului 2011, intreaga echipa de vanzari si de marketing a  Xella Ro a participat la cursul de specializare in domeniul eficientei energetice, desfasurat la Centrul de Cercetare-Dezvoltare Xella din Potsdam, Germania. In urma sustinerii unui examen riguros, participantii au obtinut certificarea „Consultant european in performanta energetica” - European Energy Adviser - acordata de Dekra, institut independent european care se ocupa cu certificarea sistemelor de management al calitatii si certificarea sistemelor de management al mediului.

 

Certificarea „European Energy Adviser” face parte din initiativa “Sales Excellence” a Grupului Xella. Programul de training este implementat la nivelul echipei de vanzari si marketing din fiecare tara in care compania este prezenta, avand ca scop formarea celei mai pregatite echipe de vanzari din industrie, echipa avizata sa ofere raspunsuri la nevoile prezente si viitoare privind performanta energetica a cladirilor.

Certificarea European Energy Adviser este importanta atat pentru profesionistii din constructii, cat si pentru beneficiarii finali, intrucat pune la dispozitie o serie de informatii si instrumente prin care se pot obtine in final constructii mai eficiente si mai rezonabile din punct de vedere al cheltuielilor.

 

Subiectele abordate pe parcursul programului s-au concentrat pe cerintele directivei europene EPBD 2010 (Energy Performance of Buildings Directive), performanta energetica in constructii si necesarul de energie prevazut pentru cladirile viitoare, precum si pe analiza conceptelor de casa pasiva si cladiri cu consum de energie aproape zero.