8 case cu consum redus de energie

Va prezentam 8 case cu consum redus de energie construite din blocuri de zidarie eficiente energetic. Zidaria Ytong are proprietati de izolare termica ce contribuie in mod semnificativ la respectarea limitelor de consum energetic si la cresterea eficientei de ansamblu a cladirii.

Noua directiva de performanta energetica a cladirilor, impusa de Uniunea Europeana pentru o dezvoltare durabila, are ca obiective reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20% sub nivelul din 1990, 20% din consumul de energie sa provina din surse regenerabile si reducerea cu 20% a utilizarii energiei primare pana in 2020.
Ne indreptam tot mai mult catre realizarea de constructii cu adevărat eficiente din punct de vedere energetic si in toata lumea se folosesc din ce in ce mai des materiale de zidarie 100% naturale, cu eficienta termica sporita si amprenta de carbon redusa.
Casele cu consum redus de energie ofera confort ambiental sporit fara a exista limitari in ceea ce priveste consumul, iar cheltuielile de întretinere sunt mult reduse in comparatie cu nivelul aferent unei constructii traditionale.

casa belgia ytong consum redus de energie

Casa unifamiliala cu consum redus de energie – Belgia
Opinia arhitectului: “Am cautat cea mai buna solutie pentru a obtine o casa cu consum redus de energie, cu o grosime redusa a peretilor exteriori. Un concept compact, ermetic, cu fatadele nordica si sudica relativ inchise, impreuna cu un sistem de incalzire si ventilatie ecologic, ofera locuitorilor toate avantajele si placerea de a locui intr-o casa cu costuri reduse in ceea ce priveste energia".

casa consum redus de energie ytong

Funkis House, Danemarca
Opinia arhitectului: “Posibilitatea de a utiliza acelasi material pentru toate elementele constructive ale cladirii ne-a conferit o flexibilitate incredibila in faza creativa. Avand in minte produse variate, am creat fatade mari, deschise si am putut plasa ferestrele fara a ne gandi la regulile tehnicilor de constructie traditionale. Adaptalilitatea usoara a elementelor ofera o dimensiune in plus creativitatii si ofera mari avantaje in faza de design.”

casa consum redus de energie ytong

Moja, casa unifamiliala clasica, Slovenia
Opinia arhitectului: “Moja a fost creata ca proiect de casa unifamiliala, cu utilizare maxima a suprafetelor si volumelor. Partea deschisa si luminoasa dinspre sud este expusa soarelui, in spiritul cerintelor caselor cu consum redus de energie, in timp ce partea inchisa si mai intunecata dinspre nord protejeaza casa impotriva pierderilor mari de caldura. Avem de-a face cu o cladire cu identitate puternica, dar suficient de neutra pentru a fi plasata in orice mediu din peisajul sloven.”

casa consum redus de energie ytong

Casa unifamiliala, Graz, Austria
Opinia arhitectului: “Conceptul acestei case corespunde naturii celor care o locuiesc – concentrata in jurul centrului, marcata de elemente viu colorate si iesite din comun: deasupra planului patrat de la sol, partea sudica si cea vestica ies proeminent din cadrul clasic, la fel si fatada estica. Constructorul a fost cel care m-a convins sa construiesc cu Ytong. Rosul inchis folosit la fatada admitea doar o solutie de constructie monolitica, din cauza provocarilor ce tin de variatiile de temperatura”.

ytong

Casa din Horn – Weimar, Germania
Arhitectura din Horn - Weimar pastrează o reminiscenţă a stilului "Bauhaus" si este adaptată cerinţelor formulate în planul de dezvoltare pentru utilizarea economică a energiei, a materialelor şi a spaţiului.

ytong

Casa solara Mosel, Germania
Opinia constructorului: “Resursele in intregime naturale sunt limitate, dar am vrut sa demonstrez ca este posibil sa obtii independenta totala prin panouri solare.”

ytong

Casa Kallinger, Austria
Opinia arhitectului: “In timpul constructiei casei pasive din Horitschon, am decis sa folosim Ytong, pentru ca acest material este, prin proprietatile sale fizice, ideal pentru constructiile eficiente energetic, fara punti termice, ermetice si ecologice”.

ytong

Casa pasiva adaptata conditiilor climatice din Romania
Opinia arhitectului: “Piata constructiilor din Romania are nevoie de constructii rezistente in timp, iar oamenii tind sa le lase mostenire. Ytong este agreat de Passivhaus Institut din Darmstadt - Germania, fiind sustenabil din toate punctele de vedere, inclusiv al energiei inglobate si al standardului de eficienta energetica.“