Ytong sustine arhitectura viitorului

Ytong, s-a alaturat organizatorilor evenimentului anual “Alege Arhitectura”, pentru a sustine promovarea arhitecturii sustenabile.

Cel mai mare producator de BCA din lume, Ytong, s-a alaturat organizatorilor evenimentului anual “Alege Arhitectura”, pentru a sustine promovarea arhitecturii sustenabile. Cei mai buni arhitecti din Maramures, dar si unii dintre cei mai bine cotati arhitecti la nivel national s-au intalnit cu acest prilej la Galeria de Arta, din Baia Mare, la evenimentul organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Nord-Vest, intre 10 si 11 mai.

Pe langa prezentarea istoriei BCA-ului si a unor informatii despre ce inseamna sa construiesti „verde”, Ytong a tinut o demonstratie pentru ca participantii sa poata testa, pe viu, sustenabilitatea produselor sale. Manifestatia, ce a avut loc in curtea Galeriei de Arta din Baia Mare, a aratat calitatile noilor produse Ytong, Ytong A+ si Ytong Forte, care sunt rezultatul muncii de cercetare si inovare realizate in singurul institut dedicat zidariei tip BCA din Europa, acestea fiind perfect adaptate specificului pietei din Romania.

Caracteristica principala a brandului Ytong este eficienta energetica. Fabricat din materii prime naturale de calitate superioara (nisip, var, ciment si apa), betonul celular autoclavizat de la Ytong are o structura tip fagure de miere compusa din milioane de microcelule cu aer. Impartit uniform in toata masa produsului, aerul are rolul de izolator termic.

„Vrem sa fim alaturi de specialistii in arhitectura nu numai prin produsele noastre care apartin viitorului, dar si prin sustinerea evenimentelor care promoveaza arhitectura de calitate si dezvoltarea durabila. Normativele europene recomanda ca, incepand din 2020, noile constructii sa fie eficiente energetic iar Ytong ofera cele mai bune solutii in acest sens.” a afirmat Marius Dragne, Director Comercial Xella Romania, compania ce detine brandul Ytong.