Un singur material, toate beneficiile

ytong beneficii

Blocurile de zidărie YTONG sunt potrivite pentru construirea rapidă a pereţilor monostrat. Prezenţa aerului în compoziţia sa face din Ytong un foarte bun izolator termic, ceea ce elimină necesitatea unor materiale termoizolante suplimentare.


Ridicarea unei case înseamnă în mod obișnuit aprovizionarea cu o mulțime de materiale de construcție și apoi adunarea deșeurilor rezultate. Mai puțin când ai la dispoziție un singur tip de blocuri de zidărie capabile să îți ofere toate beneficiile unei case „verzi”.

Proiectarea, construcția și finisarea unei case, ca orice proces de evoluție, necesită mai ales timp, dar și resurse multiple. Pe lângă aceaasta, este vorba de efort, deșeuri solide care sporesc impactul asupra mediului și costuri ridicate. Totuși, atunci când e nevoie de un singur tip de blocuri de zidărie ca să câștigi o lucrare terminată în timp util cu costuri optimizate, un climat interior plăcut, avantajul luminii naturale și un consum redus de energie, totul devine mai simplu, mai accesibil și mai prietenos cu mediul. Exact cuvintele care descriu o casă eco.

Pentru a obține un asemenea rezultat, te poți baza pe Ytong, primul produs de tip BCA, apărut încă din anii 1920. Ytong a fost creat exact pentru a oferi într-un singur produs majoritatea beneficiilor materialelor de construcții deja existente: este la fel de ușor de prelucrat precum lemnul, este rezistent la foc și durabil, cu aceleași calități ecologice înalte ale silicatului de calciu. În plus, pentru producerea lui sunt folosite numai materii prime naturale, ca nisipul, varul, cimentul și apa, ceea ce inseamnă că materialul este unul ecologic, ușor și foarte rezistent în timp.

Ytong A+ este soluţia constructivă propusă de Ytong pentru o foarte bună eficienţă energetică a zidăriei casei. Blocurile de zidărie Ytong A+ nu mai au nevoie de termoizolatie suplimentara si asigură un sprijin ecologic, ideal pentru un cămin durabil, care oferă confort maxim și garantează costuri de întreţinere şi consum de energie minime.

Blocurile de zidărie YTONG sunt potrivite pentru construirea rapidă a pereţilor monostrat. Prezenţa aerului în compoziţia sa face din Ytong un foarte bun izolator termic, ceea ce elimină necesitatea unor materiale termoizolante suplimentare. Datorită compoziţiei formate din milioane de pori de aer, proprietăţile termoizolante ale blocurilor de zidărie Ytong se menţin pe toată durata de viaţă a clădirii - 50- 100 de ani. In plus, capacitatea de difuzie la vapori lasa peretele sa respire şi astfel umiditateanu este absorbita. Pereţii exteriori monoliţi, realizaţi cu blocurile de zidărie Ytong de 40 cm, conferă casei o zidărie masivă, omogenă și ușoară, alături de performanţă energetică și inerţie termică superioare.

Pentru punerea în operă a elementelor de zidărie Ytong soluția recomandată este mortarul în pat subţire. Acesta scade necesarul de liant utilizat la execuția zidăriilor, face posibilă zidirea fără erori de pozare, abateri și variații dimensionale şi totodată reduce consistent punțile termice prin rost care ar favoriza pierderile de caldură. Perioada de timp de care este nevoie la faza de construire a pereților este în consecință redusă, iar rezistența și durabilitatea zidăriei sunt consolidate.

În ceea ce privește amenajările interioare, Ytong permite punerea în formă a oricărei soluții de design, oricât de ingenioasă. De pildă, îți poți defini un perete drept sau curb, sporindu-i personalitatea sau îl poți transforma în parte a mobilierului, poți înzestra livingul cu firide utile și estetice sau cu suprafețe curbe și armonioase sau poți da bucătăriei tale un aspect impozant. Explicația este simplă- blocurile de zidărie Ytong sunt foarte versatile datorită faptului că pot fi tăiate exact și cu ușurință în orice formă sau unghi.

Printre celelalte avantaje ale zidăriei de tip Ytong se numără izolarea fonică eficientă și greutatea materialului, de aproximativ patru ori mai mică decât betonul tradițional. În plus, Ytong pune o mare importanță pe respectarea mediului înconjurător având în vedere că produsele conexe BCA, inclusiv deșeurile de BCA întărit și mixtura de BCA neîntărită se reciclează prin reintroducerea în procesul de producție.