Ytong si De-a Arhitectura invata copiii cum sa aprecieze arhitectura de calitate

saptamana altfel de-a arhitectura ytong

Ytong este primul si singurul brand din Romania care se alatura proiectului “De-a Arhitectura”, ce are drept scop familiarizarea copiilor cu conceptul de “arhitectura” si incurajarea acestora in demersul de construire a mediului inconjurator.

 “De-a Arhitectura” este o platforma complexa, a carui obiectiv pe termen lung este introducerea studiului arhitecurii ca materie in curicula nationala, in prima faza sub forma unui curs optional.  Programul a fost creat de catre o echipa de arhitecti romani de renume, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania. Proiectul  a fost deja implementat in cateva scoli din Bucuresti, elevii putand vedea in cadrul orelor de curs un filmulet Ytong in care le este prezentat modul in care este produs Betonul Celular Autoclavizat si apoi construiesc propriile lor casute in miniatura cu Ytong.

Prima etapa a colaborarii dintre Ytong si  “De-a Arhitectura” este reprezentata de proiectulDe-a Povestita”, parte a programului national “Saptamana altfel”, creat de Ministerul Educatiei Nationale cu scopul de a promova activitatile extracuriculare in randul elevilor. Evenimentul va avea loc in perioada 1-5 Aprilie 2013, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, Bucuresti.

De-a Povestita” consta intr-o serie de conferinte de 30 de minute, sustinute de arhitecti importanti din Romania. Limbajul acestora este unul prietenos, relaxat, special adaptat pentru copii. In cadrul evenimentului, copiii vor primi acelasi tratament de care se bucura adultii in cadrul conferintelor. Acest lucru ii va face sa se simta importanti si ii va ajuta sa isi imbunatateasca increderea in sine. Biletele la eveniment s-au epuizat repde, numerosi profesori fiind interesati sa isi inscrie elevii in acest program.

Ytong , in parteneriat cu “De-A Arhitectura” doreste sa atraga atentia asupra unor probleme precum educatia insuficienta din domeniul arhitecturii sau impactul negativ avut de perioada comunista asupra elitei arhitecturii romanesti constituite in perioada interbelica. Desi timp de cateva decenii nu au existat personalitati marcante ale arhitecturii romanesti, noua generatie de arhitecti doreste sa recupereze timpul pierdut si sa inceapa sa construiasca de la zero o noua viziune asupra arhitecturii. Acestia isi concentreaza atentia asupra copiilor, dar si asupra parintilor acestora, pe care ii vor invata lucruri referitoare la culori, forme, modul de organizare al unui oras sau calitatea materialelor de constructii. Aceasta platforma are puterea de a modifica perceptia generatiilor viitoare cu privire la arhitectura si are potentialul de a  deveni un program national, data fiind sustinerea Ministerului Educatiei Nationale.