Scenografie cu blocuri de zidărie YTONG în centrul Bucureștiului

murmur ytong scenografie

Xella Ro, filiala locală a celui mai mare producător global de beton celular autoclavizat, este alături de designul românesc de top în cadrul inițiativei Downtown Bucharest. Blocurile de zidărie YTONG au fost folosite ingenios de către arhitecții Kim Attila si Bogdan Ciocodeica pentru a amenaja standul Murmur din magazinul Eva, punct de informare și vitrină a proiectului.

In perioada 15 mai - 15 iulie magazinului Eva devine locul de întâlnire al iubitorilor de fashion care vor putea admira și cumpăra cele mai recente creaţii ale designerilor: 109, Adelina Ivan, Carla Szabo, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Schrotter, Kristina Dragomir, Lady Magpie, Murmur, Patzaikin, Venera Arapu. 

 „Dorim să facem parte din cât mai multe proiecte care au în centrul lor imaginea capitalei. Proiectul Downtown Bucharest este o platformă de colaborare între toate parțile interesate de transformarea centrului orașului într-un mediu cosmopolit și atrăgător. Avem deja o tradiție în susținerea inițiativelor din domeniul design-ului și cu siguranță vom continua în același spirit, ” a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella.

Blocurile YTONG au multe atribute care le fac potrivite utilizărilor neconvenționale pentru diverse tipuri de scenografii. Fixarea lor este foarte simplă. În plus, prin natura lor au o greutate redusă și pot fi fixate ușor și rapid. Pot fi vopsite sau lăsate în culoarea lor inițială, albul, care conferă spațiului luminozitate și profunzime. De asemenea, blocurile de zidărie YTONG sunt usor de tăiat și de prelucrat.

„Mă bucur întotdeauna când mi se propun proiecte culturale și încerc să folosesc toate materialele disponibile pe piață pentru a crea scenografii care pun în valoare obiectele sau creațiile expuse. Arhitectura merge mână-n mână cu designul, iar experimentele artistice nu reprezintă renunțarea la practicarea arhitecturii” menționează arhitectul Kim Attila. „Am ales blocurile de zidărie YTONG și pentru o expoziție realizată la Kunsthalle Budapesta (Muzeul de Artă Contemporană), unde culoarea perfect albă și planeitatea mi-au folosit în definirea unor spații în interiorul muzeului” a explicat Kim Attila.

Scenografie cu blocuri de zidarie Ytong in centrul Bucurestiului