Marius Dragne, numit CEO in cadrul Xella Romania

marius dragne xella ro

Producătorul german de materiale de zidărie Xella, cel mai mare jucător mondial de pe piata de BCA, l-a numit pe Marius Dragne în functia de CEO al filialei din România. Anterior acesta a ocupat functia de Sales and Marketing Director în cadrul aceleasi companii. Numirea sa reflectă accentul pus de grupul german pe consolidarea activitătii din România, după investitiile greenfield de 32 mil. EUR în dezvoltarea unei fabrici locale.

Marius Dragne are o experientă de peste sapte ani în piata de constructii si este cel mai tânăr CEO din piata de profil (33 de ani). Managerul lucrează în cadrul Xella România de patru ani, timp în care a făcut parte din echipa care a implementat la nivel local cea mai mare investitie într-o fabrică de materiale de constructii din ultimii 4 ani. Fabrica Xella de la Păulesti este cea mai modernă unitate de productie a BCA-ului, fiind practic singura fabrică edificată de la zero la nivel local în ultimele trei decenii.

“Grupul Xella crede în potentialul pietei locale, asa cum o demonstrează si decizia de a aloca fonduri substantiale pentru dezvoltarea operatiunilor în această regiune. Piata locală va reveni pe crestere si vrem să fim pregătiti pentru viitoarele oportunităti si să consolidăm din timp brandul YTONG, primul brand de materiale de zidărie din lume, lansat în 1929”, declară Marius Dragne, CEO Xella România.

“Fondul locativ din România este unul foarte învechit. În Bucuresti, de exemplu, jumătate din blocuri au cel putin 30 de ani. Asadar, este o nevoie reală de renovare si de realizarea unor interventii în vederea asigurării unor parametri optimi pentru beneficiari. De asemenea avantajele BCA-ului sunt din ce în ce mai căutate de dezvoltatorii atenti la termoizolarea din faza de zidărie, la certificări si la timpul de executie. Portofoliul Xella include si produse pentru constructii noi si produse destinate renovării, astfel că vom continua să aducem la nivel local cele mai moderne solutii”, adaugă Marius Dragne.

Xella este cel mai mare producător mondial de BCA. În prezent, în România compania are un portofoliu de sisteme complete de zidărie termoizolantă. YTONG este brandul de BCA din portofoliul companiei, acesta fiind produsul cel mai cunoscut la nivel mondial. Izolarea termică reprezintă tema cea mai arzătoare de pe agenda tărilor din Uniunea Europeană, ca urmare a faptului că la nivelul continentului cele mai mare pierderi de energie sunt generate de spatiile de locuit.

Compania a inaugurat în 2010 cea mai modernă unitate de productie BCA din România cu o capacitate instalată de circa 400.000 de metri cubi. Xella este cel mai important jucător global de pe piata de materiale de zidărie si unul dintre investitorii importanti de origine germană din România, cu venituri anuale de peste 1,2 miliarde EUR.

Marius Dragne, numit CEO Xella Romania