Xella RO continuă investițiile în educație împreună cu Europa FM

scoala holdea europa fm xella ytong


Xella Ro este alături de Europa FM în cadrul campaniei „Nu ești singur pe lume”. YTONG susține în continuare educația prin oferirea sistemului de zidărie termoizolantă pentru construirea unei școli noi unde să se desfășoare în condiții optime procesul de pregătire a celor mici pentru un viitor mai bun.

 

Demarat in decembrie 2012, proiectul Europa FM „Nu esti singur pe lume” va continua pe tot parcursul anului 2013. Campania umanitara are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in situatii dificile sau care traiesc in comunitati izolate. YTONG a ales sa se implice in cazul scolii pentru clasele I - IV din satul hunedorean Holdea, care momentan consta intr-un container metalic de numai 15 metri patrati.

„YTONG are deja o traditie in sustinerea educatiei. Am inceput prin colaborarea cu De-A Arhitectura, o platforma complexa, a carui obiectiv pe termen lung este introducerea studiului arhitecturii ca materie in curicula nationala,” a declarat Mădălina Dumitru, Regional Marketing Manager SEE Xella. „Asa cum primul an de cursuri De-A Arhitectura a fost incununat de succes, speram ca si scoala hundedoreana din Holdea sa fie construita in cel mai scurt timp si sa reusim sa le dam o mana de ajutor copiilor care isi doresc sa invete,” a adaugat aceasta.

YTONG ofera sistemul de zidarie termoizolanta pentru o scoala noua ce va avea doua clase si o cancelarie. Una dintre incaperi va putea fi folosita de profesori in regim de garsoniera, pentru a evita naveta. Trei TIR-uri din caravana Europa FM incarcate cu 85m³ de blocuri de zidarie termoizolanta YTONG au ajuns in judetul Hunedoara, unde lucrarile au inceput deja cu turnatul fundatiei, urmand ca saptamana aceasta sa demareze lucrarile de ridicare a cladirii.

 „Compania Xella, prin natura produselor pe care le comercializeaza, gandeste in termeni de eficienta, durabilitate si viziune de viitor. De aceea, strategia de CSR se bazeaza de asemenea pe proiecte pe termen lung, prin care oferim consumatorilor constructii eficiente energetic si solutii de incredere,” a declarat Mădălina Dumitru.

Autoritatile locale speră ca scoala sa fie gata pana la finalul lunii septembrie si elevii sa poata incepe noul an scolar conform agendei.

Xella RO continuă investițiile în educație împreună cu Europa FM