Construiește pentru a salva energie!

Cele mai atractive locuințe care se construiesc astăzi sunt eficiente energetic, sustenabile și durabile. Oamenii își doresc din ce în ce mai mult să aibă parte de standarde ridicate de locuire, de costuri minime de mentenanță și de siguranță! Toate acestea sunt condiționate de calitatea execuției și a materialelor de construcții utilizate. Pentru construirea unor astfel de locuințe este necesară alegerea materialelor naturale care conferă cei mai buni parametri tehnici. Blocurile de zidărie YTONG reprezintă o soluție importantă pentru modul în care se poate atinge eficiența energetică în construcții, încă din faza de zidărie.

Casă eficientă energetic sau casă cu consum aproape de zero?

YTONG A+ este gama de blocuri de zidărie cu cele mai bune rezultate în materie de eficiență energetică din portofoliul companiei germane Xella. În România, gama YTONG A+ cuprinde produse cu grosimi care variază de la 30 și până la 50 de centimetri.

Puse în operă, sistemele complete de zidărie YTONG A+ devin soluții de pereți care permit încadrarea locuinței în clasa energetică A sau chiar construirea de locuințe cu consum de energie aproape zero. Astfel, cu ajutorul blocurilor YTONG A+ de 50 cm pot fi realizate case eficiente energetic în sistem monostrat.

Dacă însă se dorește atingerea unei valori și mai bune a coeficientului de transfer termic asigurat de perete, se poate obține ușor o clădire cu un consum aproape de zero aplicând peste blocul de zidărie YTONG A+ un strat suplimentar izolator. Xella RO recomandă plăcile termoizolatoare Multipor, singurul material termoizolator mineral 100% cu o structură similară zidăriei, completând-o pe aceasta.

Blocurile YTONG A+ au o structură omogenă, sunt perfect plane. La o construcție cu pereți în sistem monostrat cu grosimea de 50 cm, punțile termice pot fi eliminate mult mai eficient prin aplicarea unei termoizolații exclusiv pe stâlpii și grinzile de beton din structura exterioară a casei.

Produsele au fost gândite în special pentru case unifamiliale, respectiv proiecte de case bioclimatice, eficiente energetic, cu pereți minerali incombustibili, 100% naturali și cu permeabilitate crescută la vapori.

Izolare termică încă din faza de zidărie

YTONG A+ de 50 cm este cea mai avansată soluție de zidărie de pe piața din România. Grosimea și atributele tehnice ale acesteia permit realizarea unor pereți monolit cu un transfer termic minim, fără a mai fi necesar să se aplice un strat suplimentar de izolație.

Izolarea termică ce se poate obține încă din faza de zidărie cu blocurile YTONG A+ cu grosimea de 50 cm este superioară cerințelor impuse de normativul C 107/1-2010 pentru clădiri de locuit.

Gama de produse YTONG A+ a crescut considerabil nivelul de performanţă energetică asociată elementelor de zidărie, acestea având o conductivitate termică λ10 sec = 0.09 W/mK.

YTONG A+ permite realizarea unor case frumoase, ecologice, durabile și sigure

Aceste blocuri de zidărie sunt ecologice, minerale și 100% naturale, fiind produse, în principal din nisip, apă și var. Zidurile realizate cu aceste produse permit transferul de vapori și reduc punțile termice. YTONG A+ oferă și cel mai înalt grad de rezistență la incendii.

Pentru a afla care este costul zidăriei YTONG A+ necesare unei viitoare clădiri, ne puteți trimite proiectul cu dimensiunile exacte la adresa proiecte@xella.com.