Ytong susţine elevii prahoveni şi grija faţă de mediu în concursul „Gândeşte Verde, Gândeşte Curat”

03 June 2010
Castigătorii concursului „Gândeşte Verde, Gândeşte Curat”, organizat la iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi desfăşurat în 10 şcoli din judeţul Prahova în perioada decembrie 2009-iunie 2010 au fost premiati astăzi, 3 iunie 2010, de catre reprezentantii YTONG si Consiliui Judetean Prahova.

Castigătorii concursului „Gândeşte Verde, Gândeşte Curat”, organizat la iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi desfăşurat în 10 şcoli din judeţul Prahova în perioada decembrie 2009-iunie 2010 au fost premiati astăzi, 3 iunie 2010, de catre reprezentantii YTONG si Consiliui Judetean Prahova. Eforturile elevilor din Şcoala Generală Nicolae Balcescu din Ploieşti, ocupantii locului I, au fost răsplăti de catre YTONG, singurul brand premium de bca de pe piaţa românească, prin reamenajarea unei săli de clasă.

„Este firesc să ne alăturăm unui astfel de proiect în primul rând pentru că Ytong este un brand „verde”, ecologic, care se axează pe eficienţa energetică şi susţine acţiunile de protejare a mediului. În al doilea rând, ne face plăcere să oferim sprijin comunităţii din care facem parte, odată cu lansarea în acest an a primei fabrici Ytong din România, în judeţul Prahova”, a declarat Marius Dragne, Marketing Manager Xella Baustoffe South-East Europe (BG-HU-RO).

Scopul proiectului „Gândeşte Verde, Gândeşte Curat” este de a promova formarea atitudinilor de apropiere a elevilor de mediul înconjurător. Fiecare şcoală a avut obligaţia de a organiza activităţi de promovare şi celebrare a unor date importante din Calendarul Ecologic, cum sunt Ziua Diversităţii Biologice, Luna Pădurilor, Ziua  Mondială a Apei etc.

Conform evaluărilor realizate de organizatori, pe  parcursul desfăşurării proiectului-concurs au fost implicaţi 3430 elevi, înscrişi oficial. Aceştia au organizat 238 de acţiuni de educaţie ecologică şi de sensibilizare a comunităţii, s-au colectat şi predat la centrele de colectare 25.550 kg maculatură, 425 kg PET-uri şi 1952 kg aluminiu şi fier vechi. De asemenea, în cadrul proiectului, elevii au plantat 1644 puieţi de arbori. S-au organizat 29 acţiuni de salubrizare a zonelor verzi din judeţ (păduri, parcuri) sau a zonelor învecinate şcolilor înscrise în proiect. 
 

Ytong susţine elevii prahoveni şi grija faţă de mediu în concursul „Gândeşte Verde, Gândeşte Curat!"