Ytong si Lindab - “Cămine durabile , Cămine pentru viaţă”

Ytong şi Lindab, lideri autohtoni şi internaţionali în industria materialelor de construcţii, derulează un proiect comun prin care vor oferi produse specifice pentru ridicarea a opt case în oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani, afectat de inundaţii.

  • Construcţia caselor va fi realizată de către fundaţia Habitat for Humanity şi demarează joi, 19 august, cu turnarea fundaţiilor.

Ytong şi Lindab, lideri autohtoni şi internaţionali în industria materialelor de construcţii, derulează un proiect comun prin care vor oferi produse specifice pentru ridicarea a opt case în oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani, afectat de inundaţii. Prin “Cămine durabile – Cămine pentru viaţă”, cele două companii vor asigura materiale de construcţii constând în blocuri de zidărie tip BCA Ytong şi sisteme complete de învelitori pentru acoperişuri Lindab, în valoare totală de aproximativ 35.000 EUR. Construcţia caselor pentru cele opt familii cu materialele asigurate de către Lindab şi Ytong va fi realizată de către fundaţia Habitat for Humanity România, în cadrul unui program mai amplu de construcţie şi reabilitare de locuinţe în Dorohoi. Joi, 19 august, Habitat for Humanity va demara turnarea fundaţiilor.


Ytong va pune la dispoziţie aproximativ 300 m3 de blocuri BCA pentru ridicarea zidăriei, iar Lindab România va asigura circa 1000 m2 de ţiglă metalică şi sisteme de drenaj pluvial într-o soluţie completă de învelitoare pentru acoperiş. De asemenea, cele două companii vor asigura personalului specializat şi voluntarilor fundaţiei Habitat for Humanity training şi asistenţă de specialitate pentru tehnologiile de utilizare a materialelor, astfel încât să se valorifice integral în construcţie calitatea superioară a acestora

“Ne-am angajat în acest efort cu ceea ce ştim să facem noi mai bine – să construim case durabile, de care este atât de multă nevoie în această zonă. Este un proiect unic pentru noi, două companii distincte care îşi reunesc şi îşi completează eforturile pentru prima oară, împărtăşind aceeaşi misiune de a realiza lucruri care să reziste. Suntem încântaţi să fim parte dintr-un efort mai mare de ajutorare a sinistraţilor din Dorohoi gestionat de fundaţia Habitat for Humanity, care are o îndelungată experienţa locală şi internaţională în construcţia de locuinţe pentru categorii defavorizate. De asemenea, suntem bucurosi că mâine (nn. joi, 19 august) punem temeliile, fundaţia, caselor a opt familii din Dorohoi, care vor avea curând un cămin mai durabil şi un acoperiş mai sigur deasupra capului”, au susţinut printr-o declaraţie comună reprezentanţii celor două companii, Andrei Sulyok - Director General Lindab România şi Marius Dragne - Marketing Manager Xella Baustoffe South-East Europe.

 

Lindab şi Ytong - “Cămine durabile , Cămine pentru viaţă”