Peste 1500 elevi din 6 orașe experimentează arhitectura în săptămâna Școala Altfel, cu sprijinul YTONG

de-a arhitectura povestita ytong

Succesul înregistrat de conferințele de arhitectură în primele două ediții a condus la o extindere a acestora în două zone importante din țară: Transilvania și Moldova. Astfel, peste 1500 elevi din București, Timișoara, Sibiu, Cluj, Iași și Brașov vor asculta, în cadrul săptămânii Școala Altfel din acest an, povești interactive despre arhitectură, despre orașe și clădirile care îi înconjoară, oferindu-le un bagaj important de cunoştinţe de cultură generală.


„ Arhitectura îi atrage într-un mod incredibil pe copiii din clasele primare. Iubesc poveștile despre case, activitățile practice și ideea că într-o zi vor putea schimba modul în care arată orașele în care locuiesc ”, a adăugat Eliza Yokina, membru fondator De-a Arhitectura.

De-a arhitectura povestită este un proiect susținut încă de la început de brandul de origine germană YTONG, cunoscut pentru implicarea în proiecte renumite de arhitectură la nivel internațional. În cadrul conferințelor arhitecţi notorii din România sunt invitați în faţa şcolarilor pentru a le vorbi despre importanța arhitecturii în viața lor.

“Pentru importanța acordată educației de arhitectură și implicarea în susținerea activităților asociației, YTONG a fost desemnat anul acesta Membru Onorific al Asociației De-a Arhitectura”, a adăugat Eliza.

„Suntem onorați să primim această distincție și foarte bucuroși că am reușit să aducem arhitectura în școlile din România. Ne dorim să dezvoltăm acest proiect de la an la an, să contribuim la educarea și formarea tinerelor generații, dezvoltându-le interesul pentru mediul construit de calitate, ecologic și eficient energetic”, declară Georgiana Stanciu, specialist marketing Xella Ro, producătorul blocurilor de zidărie YTONG.

În București apoximativ 700 de elevi din clasele primare vor participa la seminarii despre arhitectură organizate la Școala Centrală, Școala Constantin Brâncuși și Biblioteca Central Universitară (BCU). Din Moldova, Iașiul este orașul care va organiza în premieră seria „De-a arhitectura povestită” unde s-au înscris deja 88 de elevi. Peste 250 de elevi din Cluj Napoca au ales să afle mai multe despre arhitectură și despre spațiul construit în Săptămâna Altfel. Alți 500 de copii din Transilvania(Timișoara, Sibiu și Brașov) și-au manifestat interesul de a participa la prezentări pe această temă.

Asociaţia De-a Arhitectură îşi propune dezvoltarea şi promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Prin înţelegerea şi asumarea acestor valori de către diverse categorii de public, De-a Arhitectura urmărește creşterea calităţii mediului construit din zonele urbane şi rurale.