Proiecte de arhitectură realizate cu sprijinul YTONG de elevi din clasele primare din Constanța

de-a arhitectura ytong

YTONG și-a făcut o tradiție din susținerea educării și formării tinerelor generații, dezvoltând interesul copiilor pentru mediul construit de calitate, ecologic și eficient energetic. Fiind si  membru onorific al proiectului de-a Arhitectura , Ytong a fost constant implicat în acțiunile care au vizat predarea arhitecturii în școli în cât mai multe zone ale țării. În luna iunie, o serie de activități educative au fost dedicate elevilor din Constanța.

De-a Arhitectura și YTONG au provocat 200 de elevi din șapte clase primare din județul Constanța să realizeze machete pentru un oraș imaginar, activitate prin care aceștia au ocazia să aplice cunoștintele și deprinderile dobândite în cadrul cursului “De-a arhitectura în orașul meu 2014-2015”. 20 de elevi dintre aceștia au proiectat ulterior, sub îndrumarea arhitecților voluntari, un spațiu exterior dedicat susținerii cursurilor nonformale în aer liber.

Expoziția machetelor orașelor imaginate de copii din mall-ul Maritimo Shopping Center a marcat finalizarea opționalului “De-a arhitectura în orașul meu 2014-2015” și a avut loc în săptămâna dedicată Zilei Internaționale a Copilului. Una dintre surprizele din cadrul acestui vernisaj a constat în posibilitatea oferită copiilor vizitatori de a picta cu mâinile un perete complet alb, realizat din blocuri de zidărie YTONG.

În aceeași perioadă, 20 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul și Școala Gimnazială nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța au realizat designul pentru un spațiu dedicat cursurilor în aer liber. Proiectul copiilor a fost implementat în aceeași zi de către echipa Xella RO, producătorul blocurilor de zidărie termoizolantă YTONG.

Elevii au folosit blocuri de zidărie în miniatură pentru realizarea proiectului. Pornind de la macheta copiilor și planurile arhitecților voluntari, echipa YTONG a construit proiectul la scară mare. Obiectele de mobilier urban vor rămâne expuse în curtea Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul și vor putea fi utilizate pentru susținerea educației nonformale, de la cursuri de desen, științe și până la lecturarea unei cărți.