Peste 5.000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie YTONG

multifamily

Xella Ro, filiala locala a celui mai mare producator mondial de blocuri de zidarie termoizolanta, a livrat in acest an produse YTONG pentru constructia a peste 5.000 de apartamente in ansambluri rezidentiale din toata tara. Blocurile YTONG sunt preferate de investitori pentru atributele termoizolatoare care permit realizarea unor cladiri cu certificat energetic A. Orasele cu cele mai mari santiere pentru constructia unor blocuri de locuinte cu zidarie termoizolanta sunt Brasov, Bucuresti, Timisoara si Bacau.

Produsele YTONG au fost preferate datorita beneficiilor oferite dezvoltatorilor si firmelor de constructii, precum si clientiilor finali. Dezvoltatorii au inteles ca alegerea unor produse premium avantajeaza atat constructorul, cat si beneficiarul final si presupune costuri foarte mici raportate la investitia totala.

Clientii finali care au ales  blocurile de zidarie YTONG au fost atrasi de beneficiile pe termen lung precum nivelul ridicat de protectie termica si fonica, mediul ambiant sanatos creat la interior, rezistenta la seism a cladirilor si incombustibilitatea acestor produse, atribute care confera siguranta si durabilitate caminului.

Pentru constructori, punerea in opera a acestor produse este mult mai facila, iar pierderile de material sunt minime. Planeitatea blocurilor YTONG permite, de asemenea, un consum foarte mic de mortar sau de tencuiala. Produsele livrate de Xella Ro pot fi imbinate cu mortar in pat subtire de doar doi milimetri. Deschiderea constructorilor fata de materiale de zidarie premium este din ce in ce mai mare. O parte dintre partenerii Xella Ro au optat in mod special pentru blocuri de zidarie cu grosimi mari sau pentru solutii de placare a stalpilor pentru a reduce puntile termice in cladiri. De asemenea, sunt cazuri in care blocurile YTONG sunt utilizate in combinatie cu alte solutii termoizolatoare de calitate superioara aplicate direct pe fatada, cum ar fi placile minerale Multipor sau vata minerala bazaltica.

In cele mai mari centre urbane din tara se construieste cu zidarie termoizolanta YTONG. Astfel, in centrul tarii, Brasovul este orasul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidarie YTONG in 2015. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidarie premium se numara Isaran, Top City, Dorobantilor Residence  sau Olimpic Residence. Aceste ansambluri rezidentiale ofera in piata anul acesta peste 700 de apartamente noi.

In vestul tarii, in orase precum Timișoara sau Cluj Napoca  au loc importante  livrari pe segmentul rezindential pentru Xella Ro.  Aproximativ 600 de apartament noi au fost realizate cu YTONG numai in proiectele Complex Uranus Plaza si Campina din Timisoara.

Estul tarii se dezvolta mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante santiere fiind localizate in  Bacau, Iasi sau Constanta. Doar in Bacau sunt in constructie aproximativ 500 de apartamente  realizate cu zidarie eficienta energetic in proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Muresan. In Iasi se vor livra pana in prima jumatate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidarie YTONG.

In sudul tarii, in constructia de blocuri cu zidarie YTONG se remarcă orașe precum Craiova, Ploiești, Pitesti si Bucuresti. In Bucuresti YTONG este folosit pentru ansambluri rezidentiale din zone centrale si semicentrale care se adreseaza segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitala realizate cu YTONG in 2015 se numara Seasons Primaverii, Italiana 18, The Park Apartments, MetroCity, City Point si Circului Park Tower.