YTONG - unul dintre principalii furnizori de materiale de zidarie pentru proiectele de cladiri de birouri cu certificate verzi

Afi Business Park

Mare parte dintre cladirile realizate cu YTONG au obtinut cele mai inalte certificari internationale in ceea ce priveste consumul energetic redus.Blocurile de zidarie YTONG sunt cele mai avansate produse de zidarie din punct de vedere al gradului de izolare termica asigurat. De asemenea, produsele sunt  usor adaptabile proiectelor cu structuri metalice, fiind recomandate si pentru realizarea cladirilor inalte. Printre principalele santiere de pe segmentul de birouri unde sunt utilizate produse YTONG se numara Bucharest One - cladire care atunci cand va fi livrata va fi a doua ca inaltime din Romania -, parcul de birouri AFI sau Green Gate, cel mai mare proiect de birouri din Bucuresti livrat in 2014.

Dezvoltarea unor cladiri verzi, care sa asigure un consum minim de energie beneficiarilor, a luat avant pe segmentul de birouri ca urmare a cererii mari venite din partea companiilor multinationale care au dorit sa ofere cele mai bune conditii angajatilor. De asemenea, cladirile verzi sunt atractive datorita faptului ca diminueaza costurile de administrare pentru chiriasi si cresc gradul de rentabilitate al unei investitii din perspectiva dezvoltatorului.

Cladirile de birouri care se construiesc in aceasta perioada tind sa respecte cele mai avansate cerinte in ceea ce priveste consumul de energie minim asigurat, acesta fiind un factor diferentiator pentru chiriasi. Aceste dezvoltari imobiliare determina o crestere a cererii pentru materiale de constructii dintre cele mai avansate tehnologic. YTONG este un produs gandit ca solutie ideala pentru dezvoltatorii de cladiri eficiente energetic.

Produsele YTONG au fost alegerea potrivita pentru dezvoltarea unor cladiri de birouri cu consum energetic minim in Romania. Pentru constructorii de cladiri de birouri este foarte important si faptul ca aceste produse prezinta cea mai inalta clasa de rezistenta la foc. Blocurile de zidarie YTONG permit finalizarea unor constructii intr-un interval foarte mic, pierderile de materiale de pe santier fiind minime.

Blocurile de zidarie YTONG  sunt usoare si  nu incarca structurile, oferind arhitectilor o mai mare libertate in faza de proiectare. De asemenea, aceste blocuri de zidarie sunt ideale pentru realizarea unor cladiri foarte inalte, Bucharest One, fiind cel mai bun exemplu in acest sens. Cladirea dezvoltata de Globalworth in Nordul Capitalei va avea, la finalizare, o inaltime de 130 de metri, cuprinzand 27 de etaje si trei niveluri subterane.

Gradul de izolare termica oferit de blocurile de zidarie YTONG este cel mai bun din piata din România. Aceste produse de zidarie au contribuit la rezultatele foarte bune inregistrate de cladirile de birouri AFI, certificate LEED Gold, care atesta reducerea cu aproximativ 40% a consumului de energie si apa, comparativ cu o cladire de birouri obisnuită. YTONG este utilizat in toate cele cinci cladiri de birouri din acest parc.

Alte doua proiecte de cladiri de birouri realizate cu blocuri YTONG care au obținut cele mai inalte certificari energetice, respectiv BREEAM cu ratingul „foarte bun” sunt Green Gate, cel mai mare proiect de birouri din Bucuresti livratiîn 2014, precum si Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, cel mai mare parc tehnologic privat din Romania.
In afara Bucurestiului YTONG a livrat pentru proiectele United Business Center  din Cluj-Napoca si Iasi, precum si pentru Cladirile Emerson si Bosch din Cluj –Napoca.