Educatia de arhitectura in Romania de 5 ani. Premierea arhitectilor voluntari

Invitați cu experiență din România, Finlanda, Germania și Japonia și-au prezentat experiențele de lucru în cadrul celei de-a treia ediție a conferinței De-a arhitectura TALKS, la Palatul Universul, în Bucureşti.

Invitați cu experiență din România, Finlanda, Germania și Japonia și-au prezentat experiențele de lucru în cadrul celei de-a treia ediție a conferinței De-a arhitectura TALKS, la Palatul Universul, în Bucureşti.

 

YTONG, partener principal al acestui eveniment, a invitat-o pe Arh Irina Meliță să povestească despre experiența ei în cadrul De-a povestita, program ce a constat într-o serie de conferințe de arhitectură pentru copii: „Ni se pare important ca discursul de-a arhitectura să să ajungă la cât mai multă lume. Pentru că de-a arhitectura le dă copiilor o perspectivă mai largă asupra orașului, asupra construcțiilor pe care le văd, asupra spațiului și mediului construit în care ei activează. O perspectivă care îi face să fie atenți. De-a arhitectura îi învață să fie atenți la lucrurile mărunte care țin de aer, lumină, spațiu, detaliile unor construcții, ș.a.  Apoi, aceste cursuri oferă niște instrumente copiilor cu care ei pot lucra idei și proiecte personale pentru o lume în care vor trăi când vor fi mari. Copiii trebuie să fie pregătiți pentru o lume care încă nu există, o lume a viitorului”, a povestit Irina Meliță în cadrul conferinței.
 
Conferința a continuat cu Gala Voluntarilor De-a arhitectura, eveniment ce a premiat munca arhitecţilor care, săptămână de săptămână, timp de cinci ani, au făcut voluntariat în şcoli din întreaga țară și au susținut activităţile și proiectele De-a arhitectura.
 
YTONG, susținător al proiectului De-a Arhitectura încă din 2012
De-a arhitectura este un proiect esențial pentru arhitectură, oraș, patrimoniu dus de peste 250 arhitecţi pasionați în școli din toată ţara. Copiii şi adulţii învață despre spațiul construit, arhitectură, design, dar și noțiuni de cultură generală și principii de ecologie și sustenabilitate, fiind activi în comunităţile lor. YTONG este primul brand care s-a alăturat activităților De-a arhitectura, filozofia brandului fiind strâns legată de educarea copiilor în spiritul arhitecturii de calitate, lucrul în echipă, familie și comunitate.