Rezistenta la foc

Peretii interiori si exteriori ocupa o suprafata mare de expunere la incendii, de aceea materialele folosite la construirea caselor trebuie sa fie ignifuge.

  • Incombustibil si neinflamabil
  • Euroclasa A1
  • Protectia incepe cu cele mai mici grosimi

Datorita structurii celulare si compozitiei din minerale pure, sistemul Ytong este non inflamabil si pozitionat cu clasa de rezistenta la foc A1 de catre normativul national si international. Aceasta proprietate este valabila atat pentru blocurile Ytong in parte, cat si pentru zidarie ca un tot unitar, realizata cu mortar in pat subtire.

Sistemul Ytong nu permite caldurii datorate combustiei sa ajunga pe partea opusa fetei la foc si nu emite gaze daunatoare sau vapori toxici la interactiunea cu flacarile.

Blocurilor de zidarie
Ytong sunt insensibile la prezenta focului. Rezista pana la o temperatura de 1200ºC, nu se deformeaza, nu creeaza spatii deschise in structura  care ar alimenta combustia cu oxigen. Rezistenta excelenta este aceeasi si in cazul grosimilor mai mici, unde o protectie la foc de 90 de minute se realizeaza cu un perete Ytong de numai 10 cm.

Ytong este recomandat si pentru structuri ce necesita proprietati speciale de rezistenta la foc: depozite de materiale usor inflamabile, subdiviziuni etc.