Sisteme de pereti portanti

Blocurile de zidarie Ytong pentru realizarea de pereti portanti ofera posibilitatea de a construi in stilul traditional folosind materiale rezistente, fara necesitatea realizarii structurii principale portate pe cadre cu stalpi si grinzi din beton armat. Blocurile de zidarie Ytong destinate realizarii de pereti portanti au caracteristici excelente antiseismice, raportate la propria densitate si ofera cel mai inalt nivel de izolare termica din categoria peretilor structurali.

Avantajele unui sistem de zidarie Ytong pentru pereti portanti sunt:

  • Rezistenta specifica zidariei structurale
  • Comportare aproape identica pe toate directiile de solicitare mecanica
  • Capacitatea de izolare termica superioara
  • Economii de materiale si manopera prin diminuarea necesarului de beton, fier-beton si cofraje

►Detalii despre blocurile de zidarie Ytong Forte, ideale pentru realizarea peretilor portanti.

Noile normative de proiectare seismica din Romania se aliniaza la standardele europene si subliniaza calitatile betonului celular autoclavizat (BCA) in privinta rezistentei la cutremur. Printre noutătile normativelor CR6, P100 si a noului cod de practica pentru lucrarile de zidarie se numara extinderea avantajelor utilizarii betonului celular autoclavizat pentru realizarea peretilor exteriori si a celor interiori. Intreaga gama de blocuri de zidarie YTONG cu grosimi mai mari de 25 cm poate fi acum recomandata pentru realizarea unor pereti structurali atat interiori, cat si exteriori, in conformitate cu specificatiile despre regimul de inaltime a constructiei si incadrarea acestora in diversele zone de risc seismic.

Elementele de zidarie YTONG se incadreaza prin stuctura lor omogena, lipsita de goluri verticale, in grupa 1 a elementelor compacte din punctul de vedere al cerintelor de robustete, cu utilizare in realizarea peretilor structurali in toate zonele, indiferent de seismicitate. In categoria peretilor structurali, in functie de tipul sistemului de zidarie YTONG, se pot realiza cladiri parter, P+1, P+2, P+3 sau chiar P+4.

Limitari ale regimului de inaltime pentru constructii cu structuri portante


Beneficiile sistemului

Capacitate portanta
Sistemul constructiv YTONG Forte
poate prelua incarcari (sarcini) de la alte elemente structurale ale constructiei si este foarte rezistent.

Inertie termica

Peretii realizati cu blocuri de zidarie YTONG Forte detin inertie termica mare, care echilibreaza variatiile de temperatura de la interior in lipsa unei incalziri constante.

Economic

Sistemul de zidarie YTONG permite executarea proiectelor cu un consum minim de mortar si tencuiala. Pe termen lung, contribuie la reducerea costurilor pentru racirea/incalzirea locuintei.