Termoizolarea la exterior

De ce este necesara?

Consumul de energie pentru incalzirea si racirea locuintelor din Romania atinge valori duble comparativ cu media inregistrata in celelalte tari membre UE. Pierderile de energie prin intermediul cladirilor pot fi reduse cu aproximativ 40% cu ajutorul lucrarilor de izolare termica.

Peretii neperformanti din punct de vedere energetic genereaza pierderi medii de caldura pe perioada iernii de aproximativ 20%.

Cerintele actuale de performanta energetica ale cladirilor sunt din ce in ce mai complexe.

  • Locuintele vechi necesita interventii suplimentare la nivelul peretilor de fatada pentru a diminua gradul de transfer termic.
  • Locuintele noi trebuie sa indeplineasca o serie ampla de cerinte care sa le permita locatarilor sa beneficieze de un consum minim de resurse pentru asigurarea unui confort termic la interior.

Interventiile asupra peretilor de fatada trebuie realizate cu materiale de cea mai buna calitate pentru a obtine rezultate optime si o durabilitate cat mai mare a lucrarilor.
Cladirile sunt concepute pentru un interval de viata cat mai lung. Este indicat ca si sistemul termoizolator aplicat sa aiba o rezistenta in timp similara cu cea a peretilor.

De ce termoizolarea la exterior cu placi minerale naturale?

Sistemele izolatoare montate pe fatade trebuie sa permita transferul de vapori si sa impiedice formarea condensului intre acestea si zidarie. De asemenea, ele trebuie sa aiba o durabilitate similara cu cea a constructiei pentru o reducere a numarului de interventii ulterioare oprate asupra fatadei. Placile minerale Multipor se incadreaza in aceasta categorie.

Placile Multipor sunt disponibile in cinci variante de grosimi, care se aleg in functie de nevoile de termoizolare si de starea cladirii ce se doreste a fi termoizolata. Lungimea nominala a placii de Multipor este de 600 mm, latimea de 400 mm, iar grosimile disponibile sunt: 60 mm, 80 mm, 100 mm, 130 mm, respectiv 150 mm.

Beneficii ale termoizolarii la exterior cu Multipor

  • Permite peretilor sa respire impiedicand formarea condensului;
  • Rezistenta maxima la foc - Clasa A1;
  • Sistem de prindere facil care protejeaza stuctura interna a zidariei;
  • Durabilitate mare;
  • Placile sunt usor de prelucrat, iar pierderile de material sunt minime;
  • Usor de montat diminuand costurile cu manopera;
  • Mentine mult timp aspectul estetic al fatadei.